Pakket Fuel for Little folks.

Laten we wat meer gaan tanken en tappen vanuit moeder natuur, zonder synthetische kleur, geur en smaakstoffen. Zodat onze kinderen weer de voeding en bouwstoffen binnen krijgen die ze in dit drukke bestaan nodig hebben.

Als voedingscoach help ik je middels dit pakket je kind op een speelse manier een gezond voedingspatroon ontwikkelen. Veel kinderen lopen met vage lichamelijke klachten rond vaak worden deze veroorzaakt door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen of een disbalans in de darmen. Middels een uitgebreide anamnese eventueel aan te vullen met EMB bloedtest en consulten gaan we samen aan de slag om je kind weer lekker in zijn of haar vel te krijgen.

Kinderen moeten vandaag de dag van alles. De druk is hoog op school, op social media, op het sportveld. Als ouder is het soms moeilijk om daar de vinger op te leggen wat het probleem is, is het voor je kind moeilijk om tot ontspanning te komen? piekert je kind veel? of is je kind heel kritisch naar zichzelf waar er een negatief zelfbeeld ontstaat?
Als psycholoog ga ik samen met je kind op een makkelijk toepasbare manier aan de slag om je kind strategieën te leren die hij of zij zelf kan inzetten in het dagelijkse leven,


Wat gaan we doen:

Kennismakingsgesprek met voedingscoach en psycholoog  
In het kennismakingsgesprek wordt het intakeformulier overhandigd. De volgende onderdelen worden besproken: 

  • Personalia
  • Algemene anamnese
  • Klachten
  • Tijdbesteding
  • Doelstelling
  • Voedingsdagboek

Het intakeformulier kan thuis in alle rust worden ingevuld, waarna de naar ons wordt geretourneerd.

Consult voedingscoach 1
Naar aanleiding van de anamnese wordt er een uitgebreid persoonlijk verslag gemaakt door de voedingscoach. Alle aspecten voor een gezonde lifestyle zoals voeding, beweging en mindset worden hierin meegenomen.

Tijdens het consult worden de oorzaken en gevolgen uitgelegd van disbalansen in het lichaam. Vervolgens krijg je een persoonlijk advies met een plan van aanpak voor de oorzaak van de klachten en handvaten waarmee je samen met je ouders het doel kan bereiken. Er wordt ook gekeken of het verstandig is om suppletie aan het menu toe te voegen. Verder ontvang je een kids foodchallenge met een bijbehorende boodschappenlijst, hierin staan dagmenu’s volgens het actieplan.

Vervolgconsult voedingscoach 3
In dit consult gaan we de voortgang bespreken wat gaat er goed en wat minder. We kijken wat de verbeterpunten zijn en gaan hier samen mee aan de slag. Doel is dat een gezond eetpatroon niet als last of vervelend wordt beschouwd maar een feestje wordt voor iedereen.

 Vervolgconsult voedingscoach 5
Welke producten koop je in de supermarkt en zijn deze eigenlijk wel gezond?  Tijdens de supermarktsafari ga ik je uitleggen waar je op moet letten en hoe je in het vervolg betere keuzes kunt maken.  We doen samen boodschappen voor een zelf uitgekozen recept en gaan deze samen klaar maken.

Consult psycholoog 2
De informatie uit de anamnese en uit het eerste consult met de voedingscoach worden gebundeld en samen gaan we kijken waar we mee aan de slag gaan. Waar liggen je krachten en waar zou je verandering willen zien.  Er wordt vervolgens een plan van aanpak gemaakt.

Vervolgconsult psycholoog 4
Samen gaan we kijken wat goed en niet goed gaat, waar je tegenaan loopt. Dit kan aan tafel maar ook middels een heerlijke wandeling.

Vervolgconsult psycholoog 6
Samen bespreken wat voor jou werkt, wat je hebt geleerd en hoe je dat in het vervolg zelf kunt inzetten. Wat kunnen we doen om er voor te zorgen dat dit blijft werken voor jou en hoe kan je omgeving daar jou bij steunen.

Evaluatie samen met voedingscoach en psycholoog 

 We kijken hoe je traject is gelopen, hoe het met je gaat en geven nog tips en adviezen mee.

Fuel for little folks